Kornmo knekkebød
Lag og nyt din egne bakte knekkebrød. Kornmo knekkebrød gir deg en virkelig god start på dagen! (Denne oppskriften gir cirka to brett med knekkebrød).
INGREDIENSER
- 6 dl Havregryn
- 4 dl Solsikkekjerner
- 1 dl Hvetekli
- 2 dl Linfrø
- 2 ss Honning
- 1 dl Olje
- 7 dl vann
- En klype salt
FREMGANGSMÅTE
- Stekeovnen settes på 160 C, gjerne varmluft. Gjør klar 2 stekeplater med bakepapir.
- Bland sammen alle råvarer, la gjerne blandingen svelle i 10-15 minutter ved romtemperatur.
- Stryk blandingen på stekeplatene med en slikkepott eller bred kniv, så jevn tykkelse som mulig.
- Stekes først i 10 min hvor platene tas ut og deles opp i passe biter med kniv eller en pizzarulle.
- Stekes videre i 60 minutter.Knekkebrødene legges deretter over på en rist. (Vær obs på at tiden kan variere litt fra ovn til ovn).
- Om nødvendig kan de tørkes videre i ovnen ved 100 C, med åpen dør.