Key Lime Terter
Imponer med syrlige og friske terter med opprinnelse fra Key West utenfor Miami i USA. Denne oppskriften er nok til 6 terter.
Porsjoner 6 terter
INGREDIENSER
Bunn:
- 200 g Digestive-kjeks (fint knust)
- 100 g Smeltet smør
Fyll:
- 2 dl Vikingmelk
- 4 stk Eggeplommer
- 5 lime raspet skall (kun det grønne) og saften
- 6 ss sukker
Marengs
- 150 g Sukker
- 75 ml vann
- 120 g Eggehvite
- 25 g sukker
FREMGANGSMÅTE
- Bunn:Forvarm ovnen til 175 °C.
- Knust kjeksen fint, smelt smøret og bland sammen. Press blandingen ned i små paiformer (ca. 8 cm). Forstek formene i 10 minutter ved 180 ° C, og avkjøl etter steking.
- Bland vikingmelk med saften fra limene og raspet skall (kun det grønne) og sukker. La blandingen stå å trekke i 30 minutter, og sil deretter blandingen og kast skallet.
- Fyll paiformene og stek videre midt i ovnen i 15 minutter og avkjøl etter steking.
- Italiensk marengs:Pisk eggehvite med den miste delen sukker til en halvstiv marengsmasse.
- Kok opp vann med den største mengden sukker til 120 °C. Bruk gjerne et sukkertermometer til dette.
- Hell sukkerlaken i marengsmassen i en tynn stråle under omrøring. Pass på at laken ikke treffer pisken! Pisk videre i 10-15 minutter til marengsen er avkjølt.
- Sprøyt marengsen på paiene og brenn de av med en gassbrenner. Pynt med en limeskive og servèr!