Ostekake med jordbær og Digestive-kjeks

Hjemmelaget ostekake med jordbær er en flott festkake som ofte pryder et kakebord.
Porsjoner 8 personer

INGREDIENSER

Bunn:

  • 100 g smør
  • 100 g Digestive-kjeks

Krem:

  • 3 dl kremfløte
  • 70 g sukker
  • 400 g kremost naturell
  • 5 stk gelatinplater

Gele:

  • 70 g Jordbærgelè
  • 3 dl vann
  • Friske jordbær til pynt

FREMGANGSMÅTE

  • Knus kjeksen fint og bland sammen med smeltet smør. Press blandingen i en rund kakeform 23-24 cm og stek bunnen. Bruk gjerne bakepapir i formen. Avkjøl kakebunnen etter steking.
  • Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter.
  • Pisk fløte og sukker til krem. Rør kremosten til den blir glatt og rør inn kremen.
  • Kok opp 1/2 dl vann og sett kjelen til side. Klem ut vannet av gelatinplatene og løs opp i det varme vannet. Avkjøl og rør inn i kremen.
  • Fordel kremen på den stekte bunnen og sett kjølig i 5 timer eller natten over.
  • Lag geleen etter anvisning på pakken, men bruk kun 75 g gelèpulver og 3 dl vann. Avkjøl.
  • Skjær jordbærene i skiver, legg de pent på kaken og hell over geleen. Kaken settes forsiktig i kjøleskapet til geleen har stivnet. Vær oppmerksom på at jordbærskivene rører seg lett ved bevegelse!
  • Etter ca. 3 timer har geleen stivnet og kaken er klar for servering.

Dele