Ostekake med jordbær og Digestive-kjeks
Hjemmelaget ostekake med jordbær er en flott festkake som ofte pryder et kakebord.
Porsjoner 8 personer
INGREDIENSER
Bunn:
- 100 g smør
- 100 g Digestive-kjeks
Krem:
- 3 dl kremfløte
- 70 g sukker
- 400 g kremost naturell
- 5 stk gelatinplater
Gele:
- 70 g Jordbærgelè
- 3 dl vann
- Friske jordbær til pynt
FREMGANGSMÅTE
- Knus kjeksen fint og bland sammen med smeltet smør. Press blandingen i en rund kakeform 23-24 cm og stek bunnen. Bruk gjerne bakepapir i formen. Avkjøl kakebunnen etter steking.
- Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter.
- Pisk fløte og sukker til krem. Rør kremosten til den blir glatt og rør inn kremen.
- Kok opp 1/2 dl vann og sett kjelen til side. Klem ut vannet av gelatinplatene og løs opp i det varme vannet. Avkjøl og rør inn i kremen.
- Fordel kremen på den stekte bunnen og sett kjølig i 5 timer eller natten over.
- Lag geleen etter anvisning på pakken, men bruk kun 75 g gelèpulver og 3 dl vann. Avkjøl.
- Skjær jordbærene i skiver, legg de pent på kaken og hell over geleen. Kaken settes forsiktig i kjøleskapet til geleen har stivnet. Vær oppmerksom på at jordbærskivene rører seg lett ved bevegelse!
- Etter ca. 3 timer har geleen stivnet og kaken er klar for servering.