Is-ostekake med Digestive-kjeks
Hva er vel bedre enn å ha en frisk ostekake med is å servere på en varm sommerdag – prøv selv! (Denne kaken er nok til 8 personer).
INGREDIENSER
Bunn:
- 15 stk Digestivekjeks
- 70 g smør
Oste-iskake:
- 4 stk eggeplommer
- 170 g sukker
- 400 g Philadelphiaost
- 3 ts vaniljesukker
- 2 ss sitronsaft + raspet skall fra 1 sitron
- 4 stk eggehviter
- 2.8 dl kremfløte
Pynt:
- Friske bær
FREMGANGSMÅTE
- Knus kjeksen, smelt smøret og bland sammen.
- Kle en 20 cm springform med papir og press kjeksblandingen i bunnen av formen.
- Skill eggene i hvite og plommer. Pisk eggeplommene sammen med sukkeret til en porøs masse. Rør inn kremost, vaniljesukker, sitronsaft og sitronskall til en jevn masse.
- Visp eggehvitene til hardt skum i en separat bolle, og kremfløte til krem i en annen.
- Rør forsiktig inn vispet krem i en gul eggemasse og pisk eggehviter til slutt. Fordel massen over kjeksbunnen, dekk til med folie og sett i fryseren i minst 6 timer - aller helst til dagen etter.
- Ta kaken ut av fryseren og pynt med friske bær.